پنج‌شنبه, 22 آذر 1403
Slogan
  • ساعت : ۱۴:۵۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ 
  • تعداد بازدید : 201
  • کد خبر : ۳۲۵۰۶
متن پیام وزیر جهاد کشاورزی:
ترویج وآموزش،نقشی بی بدیل درافزایش بهره وری وتحقق امنیت غذایی كشور را ایفا می كند
محمد مهدی قاسمی معاون سازمان تات متن پیام وزیربه مناسبت دهمین کنگره ملی ترویج وآموزش کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست پایدار ایران را قرائت کرد؛ و گفت: ترویج وآموزش کشاورزی، به عنوان یکی از ارکان محوری انسان مدار توسعه وکنشگران اصلی نظام نوآوری کشاورزی، نقشی بی بدیل در افزایش بهره وری و تحقق امنیت غذایی کشور از طریق انتقال و نشر دانش و فناوری های نوآورانه ایفا می کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی متن پیام بدین شرح است:

بخش کشاورزی در تحقق ماموریت اصلی خود یعنی امنیت غذایی با چالش های متعددی مواجه است که دستیابی به این امر مهم منجر به حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان و افزایش رشد اقتصادی ناشی از ارتقاء بهره وری است. ارتقاء بهره وری نیز علاوه بر سرمایه های فیزیکی و مادی، نیازمند توسعه سرمایه های انسانی، اجتماعی، انتقال و نشر دانش وفناوری های نوآورانه است. نظام نوآوری کشاورزی، با بهره گیری از الگوهای موفق جهانی می تواند به عنوان چهارچوبی برای توسعه پایدار بخش کشاورزی کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.

حرکت در چارچوب نظام نوآوری کشاورزی، نیازمند تعامل هم افزایی و همکاری نزدیک میان کلیه کنشگران آن از جمله سازمان ها و نهادهای دولتی، مراکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، شرکتهای دانش بنیان و فناور، تامین کنندگان منابع مالی، تشکل ها، تعاونی ها واتحادیه ها، سازمان، کشاورزان مرجع، تامین و توزیع کنندگان نهاده ها، شرکت های غیر دولتی والبته با محوریت کشاورزان است که این امر می تواند سبب اشاعه دانش و فناوری در بین جامعه کشاورزان و بهره برداران و حل مسائل شناسایی شده و در نهایت بهبود عملکرد و بهره وری عوامل تولید شود.

توسعه سرمایه های انسانی و اجتماعی، به عنوان یکی از ارکان اساسی پیشرفت دراین بخش از جمله دیگر ماموریت های اصلی این نظام به شمار می رود که این امر می تواند زمینه ساز افزایش بهره وری ، تقویت همکاری ها و اعتماد میان کشاورزان و نهادهای مرتبط ودر نهایت زمینه ساز نیل به یک جامعه کشاورزی پویا و همبسته شود. علاوه بر این، ترویج و آموزش می تواند با بهره گیری از ظرفیت ها و قابلیت های ذاتی خود، با شبکه سازی، زمینه تعامل و نقش آفرینی هرچه بیشتر دیگر کنشگران نظام نوآوری را فراهم کند.

اما ارتقای جایگاه و نقش نظام آموزش وترویج در ایجاد فضای یادگیری جمعی و شکل گیری منظومه های دانشی در جوامع محلی در کنار ارتقای انگیزه و توسعه حرفه ای مروجان وتقویت منابع مالی لازم، می تواند به بهبود کیفیت خدمات آموزش و ترویج در بخش کشاورزی منجر شود. تدوین قانون آموزش و ترویج کشاورزی نیز می تواند با ترسیم خط مشی ها، راهبردها واستانداردهای لازم به بهبود کارآمدی و اثربخشی آموزش و ترویج کشاورزی کمک کند.

در این بین، ارتباطات و همکاری با جامعه بزرگ دانشگاهی به عنوان موتور محرک پژوهش و نوآوری می تواند با ارائه دانش و فناوری های نوین به عنوان شرکای راهبردی در توسعه کشاورزی پایدار عمل کنند. تقویت این همکاری ها، زمینه ساز ارتقاء کیفیت آموزش، ترویج و پژوهش در حوزه کشاورزی است. از این رو این کنگره بزرگ علمی می تواند فرصتی مغتنم برای توسعه تعاملات جامعه دانشگاهی و بخش اجرا هم اندیشی و تبادل نظر بر روی مسائل کلیدی حوزه ترویج وآموزش کشاورزی، ارائه آخرین یافته ها ودستاورهای علمی داخلی وبین المللی ودر نهایت، دستیابی به راهکارهای علمی - عملی برای نقش آفرینی هر چه موثرتر آموزش وترویج در توسعه پایدار بخش کشاورزی کشور باشد.

در پایان ضمن تشکر از زحمات کلیه عوامل علمی و اجرایی برگزاری این کنگره وعرض خداقوت به اساتید، پژوهشگران،مدیران،کارشناسان، مروجان،دانشجویان و کلیه فعالان بخش کشاورزی، امید است نتایج و دستاوردهای آن بتواند در بهبود وپیشرفت، تحقق امنیت غذایی و ارتقای پایداری بخش کشاورزی و جامعه روستایی و عشایری ایران اسلامی موثر واقع شود.

 

غلامرضا نوری

وزیر جهاد کشاورزی

هشتم آبان ماه ۱۴۰۳

 

 

 

 

photo14537049600.jpg

 

photo14536984167.jpg

 

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0