دکتر علی اکبر مویدی در مراسم اختتامیه نهمین همایش علوم علف های هرز ایران:
آيندهپژوهي و استفاده از روشهاي نوين براي مقابله با تهديدات نوظهور در بخش كشاورزی از اهداف اصلی آموزش و ترویج کشاورزی است
دکتر علی اکبر مویدی معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم اختتامیه نهمین همایش علوم علف های هرز ایران که روز چهارشنبه 26 آبان در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، آيندهپژوهي و استفاده از روشهاي نوين براي مقابله با تهديدات نوظهور در بخش كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست را از دغدغه ها و اهداف اصلی آموزش و ترویج کشاورزی معرفی کرد.
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه مجموعه آموزش و ترویج کشاورزی خود را ملزم می داند، که تمام ظرفیت های علمی و اجرایی را در اختیار کشاورزان قرار دهد، گفت: کشاورزان پیشرو که عملکرد چند برابری در تولید محصول دارند؛ بیشترین استفاده از این ظرفیت ها را داشته اند و ما برای انتقال آخرین یافته های علمی و تحقیقاتی به تمام بهره برداران مصمم هستیم.
در ادامه رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص نحوه برگزاری همایش گفت: اطلاعات علمی، مقاله ها، پوسترها، مسابقات و سایر محتواهای ارزشمند این همایش و همچنین حضور اساتید بین المللی در کنار اساتید ایرانی بر غنای کنگره افزود.
وی تاکید کرد: برگزاری مجازی همایش باعث صرفه جویی در هزینه ها و استقبال تعداد زیادی از مخاطبان شد که قبلا به دلیل بعد مسافت و سایر مشکلات امکان حضور را نداشتند. در این همایش بالغ بر 3500 نفر مخاطب شرکت کردند.

در پایان دکتر مویدی ضمن قدردانی از زحمات یک ساله تمامی دست اندرکاران برگزاری نهمین همایش علوم علف های هرز ایران و شرکت کنندگان ایرانی و خارجی، اظهار کرد: همایش بسیار موفق و در حد استانداردهای روز دنیا برگزار شد که دستاوردهای بسیار خوبی نیز داشت.
سپس دکتر سیدکریم موسوی دبیر اجرایی همایش گفت: تجربه این همکاری بین انجمن های علمی و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی باعث افتخار است.

قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه برای ارتقا علم نیاز به اکوسیستم داریم، گفت: علم و نوآوری کشاورزی با شکل گیری موسسات تحقیقاتی شروع شد و آموزش و ترویج نیز با آنها به صورت خطی ارتباط داشت؛ اما با روی کار آمدن نظام دانش و اطلاعات، امروزه نظام نوآوری با تعامل و ارتباط چندسویه کنشگران در جریان است.
وی تاکید کرد: کارآمدی نتایج تحقیقات در حوزه کشاورزی تنها با اثربخشی در عرصه نمایان می شود و تفکر و رویکرد آموزش و ترویج کشاورزی تعامل و همکاری برای اثربخشی و سود و منفعت رساندن به جامعه بهره برداران است.
در بخش دیگری از این مراسم، بیانیه نهمین همایش علوم علف های هرز ایران توسط دکتر نجفی دبیر علمی این همایش قرائت شد.

گفتنی است، در روز دوم برگزاری نهمین همایش علوم علف های هرز ایران، سخنرانان خارجی از دانشگاه ایالت کلرادو امریکا با موضوع ائتلاف بین المللی ژنومیکس علف های هرز، دانشگاه کپنهاگ دانمارک با موضوع مطالعات پیشگیرانه درخصوص تکامل و مدیریت مقاومت به علف کش ها، از دانشگاه کالیفرنیا امریکا با موضوع سیستم زایشی علف های هرز و از دانشگاه سلطان قابوس عمان با موضوع استفاده از سورگوم برای مدیریت علف های هرز غیر شیمیایی در سیستم کشاورزی حفاظتی گندم و برنج شرکت داشتند.
از دیگر برنامه ها می توان به 3 کارگاه آموزشی، مسابقه عکس و تقدیر از دست اندرکاران برگزاری همایش اشاره کرد.
مسابقه عکس برتر در حوزه علف های هرز بود که از 140 اثر رسیده به دبیرخانه همایش، تعداد 64 اثر مرتبط با اهداف همایش بود. 27 اثر به مرحله دوم داوری، 9 اثر به مرحله سوم و تعداد 3 اثر به عنوان آثار منتخب کمیته داوران انتخاب و معرفی شدند. عکس برتر با عنوان "علف های هرز مزاحم برداشت "متعلق به مهندس محسن ریوند، عکس دوم با عنوان "مقایسه مرفولوژی در گونه علف هرز خانوده شب بو" متعلق به دکتر مهدی غفاری و عکس سوم با عنوان "بهینه سازی کاربرد علف کش ها" متعلق به دکتر فرامرز رفیعی، سه عکس برتر منتخب این همایش بودند.





