چهاردهمین رویداد ملی تولید، توزیع و مصرف میوه و سبزیجات در ایران در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، چهاردهمین رویداد ملی تولید، توزیع و مصرف میوه و سبزیجات در ایران، با حضور رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، مدیرکل بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای باغداران کشور، مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت،مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاریهای بین الملل سازمان تات، معاون موسسه تحقیقات علوم باغبانی، معاون دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهادکشاورزی، معاون موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، نماینده وزارت بهداشت و سایر مسوولان و بهره برداران بخش کشاورزی روز چهارشنبه 19 خردادماه به صورت وبینار در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این نشست وبیناری اظهار کرد: افتخار مجموعه آموزش و ترویج کشاورزی پرداختن به مباحث مهم و روز دنیا در حوزهی کشاورزی است. برگزاری این رویدادهای ملی فرصتی است تا با تعامل، گفتگو و به اشتراک گذاشتن تجربیات، بخش کشاورزی را احیا و موسسات تحقیقاتی، بخشهای اجرایی، آموزش و ترویج و بهره برداران درکنار هم قرار گیرند.

وی با بیان این که سال 2021 به عنوان سال بینالمللی میوه و سبزی نامگذاری شده است، عنوان کرد: اتلاف انرژیها، تغییر کاربری اراضی و تغییرات اقلیمی مشکلات بسیاری را در همه دنیا و به ویژه کشور ما به وجود آورده است و به نظام های مختلف زراعی و باغی آسیب رسانده است.
دکتر مویدی ادامه داد: مشکلات بیماری کرونا بسیاری از فعالیتهای بخش کشاورزی، صادرات و اقتصاد را دچار مشکل کرده است که برگزاری این قبیل رویدادهای علمی ملی میتواند ما را در کاهش این مشکلات یاری کند.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: نقش توانمندسازی بهرهبرداران حوزه میوه و سبزی به ویژه کشاورزی خانوادگی بسیار حائز اهمیت است و هر آنچه که در این زمینه آموزش و اطلاع رسانی شود به ارتقاء معیشت بهرهبرداران و امنیت غذایی کشور کمک شایانی خواهد شد.
وی افزود: با نگاه به وضعیت کشاورزی دنیا که حدود 67 درصد جمعیت آن کشاورزان و باغداران هستند، 11 درصد از اراضی دنیا به تولیدات محصولات کشاورزی اختصاص دارد و 43 درصد از کل صادرات جهان مربوط به محصولات کشاورزی است، ایران بین 7 کشور اول تولیدکننده محصولات کشاورزی قرار دارد و این سرزمین با مجموع 2.5 میلیون هکتار تولیدات باغی و 12 میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی جایگاه ارزندهای در تولید محصولات کشاورزی در دنیا دارد.
.jpg)
در ادامه این نشست مدیرکل ارتباطات علمی و همکاریهای بینالملل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درخصوص دلایل نامگذاری سال 2021 به عنوان سال جهانی میوه و سبزی گزارشی ارایه کرد و گفت: در دنیا حرکت به سمت کشاورزی هوشمند و نوآوریهای دیجیتالی است تا از مسیر تولید تا مصرف تمام ارکان کشاورزی و منابع طبیعی ردیابی شده و به صورت کاملا اصولی انجام شود.
در بحشی از این نشست مجازی، تولیدکننده نمونه ملی بخش کشاورزی و رییس هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور نیز درخصوص کشاورزی خانوادگی، استاندارد محصول سالم و موضوع سلامت محصولات کشاورزی توضیحاتی ارایه کرد و افزود : تمام تلاش ما این است که کودهای دامی به مواد آلی و قابل جذب گیاه تبدیل شود و مصرف کود شیمیایی را در تولیدات کشاورزی به حداقل برسانیم.

عبدالرضا خزاعی آموزش و ترویج کشاورزی کشور را پیشرو در افزایش آگاهی و توانمندسازی بهرهبرداران معرفی کرد و گفت: ما با عشق به کار، احترام به علم و همکاری با اساتید و پژوهشگران و حفظ محیط زیست و تولید با کیفیت، امروز با افتخار میتوانیم اعلام کنیم اگر کاری انجام شده بی اغراق در سطح بهترینها در کشور و منطقه بوده است.