مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی عنوان کرد:
تولید برنامههای سفره سلامت با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه

مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی گفت: در طرح سفره سلامت به دنبال آشنا کردن مردم با ویژگیهای غذای سالم هستیم.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس علیرضا سیداسحاقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانا با اشاره به تهیه برنامههای آموزشی و ترویجی در قالب طرح «سفره سلامت»، اظهار کرد: موسسه آموزش و ترویج کشاورزی بر مبنای فلسفه ذاتی وظایف خود، علاوه بر توجه به حوزه توسعه منابع انسانی در بخش تولید، طرحهای مختلفی هم برای جامعه مصرفکننده در نظر گرفته است که یکی از این طرحها، تهیه برنامههای سفره سلامت با هدف آوردن غذای سالم به سفرههای مردم است.
وی، محور برنامههای آموزشی این طرح را کلیه مباحث مطرح از مزرعه تا سفره شهروندان عنوان کرد و افزود: این که چه مواد غذایی برای مصرف انتخاب شوند، چگونه به منازل مردم منتقل شوند، چگونه بستهبندی و نگهداری شوند و در نهایت چگونه پخته و مصرف شوند، موضوعاتی است که در طرح سفره سلامت به آن میپردازیم.
مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه تلاش ما آشنا کردن مردم با ویژگیهای غذای سالم در قالب طرح سفره سلامت است، گفت: این که بگوییم «ماهی» غذای خوبی است کفایت نمی کند بلکه باید توضیح داد که این ماهی را چگونه انتخاب، نگهداری و طبخ کنیم.

مهندس سیداسحاقی، آشنایی جامعه با گیاهان دارویی و فواید آنها، کشاورزی خانگی و کاشت برخی از محصولات کشاورزی در منازل، دستور پخت تعدادی از غذاها و... را از دیگر مباحث مطرح در تهیه برنامههای سفره سلامت برشمرد.
وی با تاکید بر بار علمی و کارشناسی موضوعات طرح شده، تصریح کرد: برای تهیه برنامههای آموزشی سفره سلامت یک جمع ۱۲۰ نفره از متخصصان و کارشناسان بخشهای اجرایی و تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی گرد هم میآیند و اولویتهای موضوعی را مشخص میکنند. پس از تعیین اولویتها و دریافت اطلاعات مورد نیاز، از عزیزانی که در بخشهای تحقیقاتی مشغول به فعالیت هستند، دعوت میکنیم که در برنامههای تلویزیونی حضور پیدا کنند و مباحث را در اختیار بینندگان قرار دهند.
مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: بخشی از کارشناسانی که در این برنامههای آموزشی حاضر میشوند از متخصصان حوزه بهداشت و تغذیه هستند و ما با عزیزان وزارت بهداشت هم برای پربارتر شدن برنامهها مراوده داریم.
سیداسحاقی درباره زمان پخش برنامههای سفره سلامت، گفت: در حال حاضر، برنامه های آموزشی سفره سلامت روزهای یکشنبه و سه شنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۱:۳۰ صبح از شبکه سلامت سیما پخش میشوند اما به زودی پخش برنامهها به ۳ روز در هفته افزایش مییابد و احتمالا از سال آینده شاهد پخش هرروزه برنامهها خواهیم بود.
وی، یادآور شد: علت پخش برنامه در بازه زمانی ۱۱ تا ۱۱:۳۰ صبح این است که مباحث مطرح شده بیشتر معطوف به بانوان است که معمولا مدیریت تغذیه خانواده را بر عهده دارند.
مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، تولید این برنامههای آموزشی را تقاضامحور دانست و تاکید کرد: چنانچه در تولید برنامههای آموزشی و ترویجی از بازخورد آن در سطح جامعه هدف آگاه نشویم، قطعا با شکست مواجه خواهیم شد. بر این اساس، تلاش ما این است که تولید این برنامهها، تقاضامحور و با استفاده از نظرات و پیشنهادات مخاطبان باشد. این نظرات و پیشنهادات به قدری سازنده است که حتی در پارهای از اوقات به سوژه بخش تحقیقات ما تبدیل میشود.
وی در پایان از عموم هم وطنان خواست که برنامه های سفره سلامت را دنبال کنند چراکه این برنامهها به ارتقای سطح سلامت خانوادهها کمک شایانی خواهند کرد.
