دومین روز از رویداد ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق کشاورزی با موضوع گندم دیم برگزار شد
هدف ما رساندن پیام نوآوری و تجربیات به کشاورزان است

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر سیدکریم موسوی قائممقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در دومین نشست مجازی برنامه ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق کشاورزی که روز ۲۳ مهرماه سال جاری برگزار شد، گفت: هدف ما رساندن پیام نوآوری و تجربیات به کشاورزان است و مخاطبان اصلی این برنامه کشاورزان هستند.
دکتر موسوی با اشاره به اینکه باید از فرصتهای مجازی که داریم در این شرایط کرونا بهترین بهره را ببریم اظهار کرد: استقبال از این رویداد ملی حدود ۱۵۰۰ نفر است که به فال نیک میگیریم تا با افزایش این تعداد در هر برنامه سود و منفعت این نشست ها به بهرهبرداران کشاورزی کشور برسد.

قائممقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ضمن قدردانی از زحمات تمامی دستاندرکاران برگزاری این رویدادهای ملی، در برنامه گندم دیم حضور فعال دو استان کردستان و کرمانشاه را اعلام کرد و قدردانی ویژه از این دو استان داشت.

در ادامه نشست، رییس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان با اشاره به پروژه ارتقای امنیت غذایی در سالهای اخیر گفت: در این طرح ملی در استانهای کردستان، کرمانشاه، لرستان و آذربایجان غربی طلایه دار طرحهای گندم دیم هستند.
وی با بیان اینکه موفقیتهایی که در طرح ارتقای امنیت غذایی در کشت گندم دیم محقق شده است با همت و همکاری نزدیک مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، کشاورزان خبره و مراکز جهادکشاورزی بوده است اظهار کرد: تنوع و توسعه ارقام جدید در مزارع گندم دیم سبب آشنایی و استقبال کشاورزان و افزایش عملکرد محصول شد.
مهندس سپهری خاطرنشان ساخت، با برنامهریزی خاص و تداوم استفاده از این ارقام جدید در چرخه کشت و کار، تا دو سال آینده ما تولید پنج هزار تن را خواهیم داشت.

در بخش دیگری از این نشست، مهندس حاتمی رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه، ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص پایداری و مدیریت در کشت دیم بهمنظور داشتن عملکرد بالاتر در محصول به رعایت نکاتی در این خصوص اشاره کرد.
وی استفاده از بذور اصلاح شده، تراکم مناسب بذر ، آمادهسازی زمین قبل از کاشت، تاکید بر محلولپاشی، تناوب صحیح و مبارزه به موقع با آفات و بیماریها را از جمله مهمترین نکات در افزایش عملکرد تولید محصول دانست.
.