همزمان با بزرگداشت هفته جهاد کشاورزی :
رونمایی از ۴ محصول کشاورزی گواهی شده و استاندارد زنان روستایی و عشایری در خراسان جنوبی انجام شد

مراسم رونمایی از چهار محصول سالم گواهی شده توسط زنان روستایی خراسان جنوبی در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی برگزار شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در آیین رونمایی از محصول سالم استان اظهار کرد: استاندارد تشویقی از سال ۱۳۹۷ به استان ها ابلاغ شد و در نخستین سال ابلاغ این طرح در خراسان جنوبی یک محصول استانداردسازی شد.
مهندس «غلامرضا قوسی» گفت: در دومین سال اجرای این طرح تعداد این محصولات به چهار محصول رسید که قرار است تا این عدد در سومین سال اجرای آن به ۱۰ محصول برسدقوسی با اشاره به اینکه اعطای این نشان به دلیل پایین بودن حدمجاز آلاینده ها در محصولات سالم است، افزود: در سال ۹۹ نیز این طرح برای ۱۰محصول (زعفران شهرستان بیرجند، انار شهرستان فردوس، سبزیجات برگی شهرستان طبس، زرشک درمیان، زیتون نهبندان، توت زیرکوه، پسته سرایان، کنجد سربیشه، عناب خوسف و پسته شهرستان بشرویه) نیز برنامه ریزی شده است و فعالیتهای آموزشی ترویجی آن ویژه زنان روستایی گروه هدف در حال اجرا است.وی ادامه داد: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرفکننده با آگاهی کامل و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۸۲ هزار نفر بهرهبردار کشاورزی در سطح استان،گفت: هدف ما در مجموعه جهادکشاورزی تامین امنیت غذایی از لحاظ کمی و کیفی است و تعهد ما تولید محصول سالم برای ایجاد سلامت جامعه است قوسی بیان کرد: هدف از اجرای طرح استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلایندهها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی، آموزش و فرهنگسازی در راستای تولید و مصرف محصولات کشاورزی گواهی شده و استاندارد، مدیریت منابع آب و خاک و کمک به پایداری منابع، ترویج روشها و فنون جدید کشاورزی، فراهم کردن زمینه ایجاد توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی با تولید محصولات گواهی شده است
مدیرکل بانوان استانداری خراسان جنوبی با اشاره به توانمندسازی زنان روستایی خراسان جنوبی با کشت گیاهان دارویی، از فعالیت ۲۱۸ صندوق خُرد اعتبارات زنان روستایی خراسان جنوبی خبر داد و گفت: طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری خراسان جنوبی بر اساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی گواهی شده در حال اجرا است.
«نفیسه نخعی» نیز در مراسم رونمایی از چهار محصول سالم گواهی شده زنان روستایی استان اظهار کرد: خراسان جنوبی یکی از استان های مطرح کشور در بحث صندوق های خرد زنان روستایی است مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی از فعالیت ۲۱۸ صندوق خرد زنان روستایی با بیش از هشت هزار عضو در استان خبر داد و گفت: تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی و کارگاههای کوچک اقتصادی در روستاها، الگوی موفقی است که موجب اشتغالزایی برای زنان در برخی از روستاها شده است.
وی با بیان اینکه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی را برای توانمندسازی زنان روستایی دانست و افزود: بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال برای زنان روستایی و توسعه صنایع کوچک و خانگی خاص زنان روستایی، کاهش مهاجرت از روستا، کاهش فقر و ارتقای مهارتهای فردی و اجتماعی زنان در روستا از دیگر اهداف راه اندازی این صندوقها است نخعی بیان کرد: طرح «استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلایندهها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی» بر اساس موافقتنامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی، موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی در خراسان جنوبی در حال اجرا است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی افزود: همچنین طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری خراسان جنوبی بر اساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی گواهی شده نیز همزمان در حال اجرا است.
حجت الاسلام «محمدعلی سجادی»، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار کرد: مصرف بیش ازحد کودشیمیایی فراتر از میزان استاندارد موجود در حوزه تولید، سلامت شهروندان را به شدت به خطر می اندازد.
وی با تاکید بر اینکه آلایندهها و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی تهدیدی برای سلامت افراد محسوب میشود، افزود: افزایش سطح سلامت جامعه با اولویت قرار گرفتن تولید محصول سالم و گواهی شده از راهبردهای جهاد کشاورزی است که دنبال می شود.حجت الاسلام سجادی ادامه داد: با کشت این نوع محصولات میتوان ارزش موادغذایی را افزایش داد تا مردم و مصرف کنندگان نسبت به سلامت این محصولات اطمینان داشته باشند و برای تحقق این مهم نیاز است تمام تولیدکنندگان بخش کشاورزی وارد میدان شوند و آموزش های لازم در این زمینه را فرا بگیرند.
شراره شیبانی» مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: سال گذشته طرح تولید محصول سالم برای چهار محصول زراعی و باغی استان شامل خیار گلخانهای خوسف، سبزیجات برگی طبس، زعفران فردوس و زرشک بیرجند اجرا شده است.
وی با بیان اینکه از ۱۰۰ محصولی که در کشور استاندارد سازی شده سهم استان چهار محصول بوده است، ادامه داد: این طرح با توجه به ارتقای مهارتهای شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و با محوریت اجرایی کردن دستورالعمل حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی اجرا شد.
شیبانی افزود: بعد از انجام آزمایشات و آنالیزهای لازم در خصوص باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین، گواهی انطباق و گواهی استاندارد تشویقی همزمان برای این چهار محصول صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه این گواهیها از طریق سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی اخذ شدهاند، بیان کرد: محصولات گواهی شده، محصولاتی هستند که باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین در حد مجاز است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: این پروژه به طور پایلوت از سال زراعی ۹۷ ویژه زنان روستایی استان آغاز شده است. برای سومین سال متوالی؛طرح تولید محصول سالم در خراسان جنوبی اجرا میشود
کارشناس مسئول امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: طرح تولید محصول سالم برای ۱۰ محصول زراعی و باغی امسال برای سومین سال متوالی در خراسان جنوبی اجرا میشود.
صدیقه میرزایی اظهار کرد: در سال ۹۷ و ۹۸ طرح تولید محصول سالم و گواهی شده در خراسان جنوبی اجرا شده است.
کارشناس مسئول امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از اجرای طرح تولید محصول سالم برای ۱۰ محصول زراعی و باغی استان در سال جاری خبر داد و افزود: این طرح با توجه به ارتقای مهارتهای شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و با محوریت اجرایی کردن دستورالعمل حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی اجرا خواهد شد.
میرزایی گفت: امسال اجرای این طرح محصول زراعی و باغی شامل زعفران، پسته، عناب، انار، زیتون، توت، کنجد، زرشک و سبزیجات برگی برای استان خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند، فردوس، طبس، نهبندان، سرایان، بشرویه، درمیان، سربیشه و خوسف در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه چهار بهره بردار موفق به اخذ نشان استاندارد تشویقی در سال ۹۸ شدند، بیان کرد: محل اجرای این طرح ها شهرستان بیرجند، خوسف، طبس و فردوس بوده است.کارشناس مسئول امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: در سال گذشته با هزینه کرد ۲۷۰میلیون ریال آموزشهای متعددی برای سه هزار و ۸۴۰ نفر روز در راستای تولید محصول سالم و گواهی شده برگزار شده است. وی در پایان تاکید کرد: مصرف محصولات سالم و ارگانیک نیاز به فرهنگ سازی دارد تا هم کشاورزان و هم مردم با این نوع محصولات آشنایی پیدا کنند که رسانه ها در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم و حرکت در مسیر مصرف غذای سالم می توانند موثر واقع شوند.گفتنی است در این مراسم سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گواهی محصول سالم را برای «خیار گلخانه ای» به «الهام اصفهانی» از خوسف، گواهی محصول «زرشک» سالم را به «حبیبه آلمانی» از روستای مهموئی شهرستان بیرجند، گواهی «سبزیجات برگی» را به «زهرا حسنی» از روستای «اصفهک» شهرستان طبس، گواهی «زعفران» را به «فرحناز صداقت طالبی» از باغستان سفلی شهرستان فردوس اهدا کرد.

