جمعه, 20 تير 1404
Slogan
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ 
  • کد خبر : ۲۱۷۴۲
selectedimage
۵۲ تولید كننده برتر بخش كشاورزی البرز معرفی شدند

۵۲ تولید كننده برتر بخش كشاورزی البرز معرفی شدند

همزمان با برگزاری نهمین دوره انتخاب برترین های بخش کشاورزی استان البرز، روز سه شنبه 29 بهمن ماه سال جاری در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از ۵۲ نمونه ملی و استانی این بخش کشاورزی در حوزه های مختلف تجلیل شد.

آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی در این مراسم گفت: کشاورزی، دامداری و مسایل آب و خاک از مسایل زیربنایی است که اسلام به آن بسیار اهمیت می دهد.

امام جمعه کرج، با بیان اینکه مجموعه ای از روایات در خصوص رسیدگی، نگهداری و توسعه تولیدات کشاورزی و دامی وجود دارد، اظهار داشت: تولید در بخش های مختلف کشاورزی باید با مسایل روز پیش برود و به همین دلیل است که امنیت غذایی و ملی مربوط به این بخش است.

وی گفت: بعضی از مواقع به کشاورزان به خصوص در خرید تولیدات، قیمت گذاری ها و عدم فروش به موقع محصول ظلم هایی می شود ضمن اینکه صادرات نیز به خوبی انجام می شود جا دارد تا به جای صادرات و یا از بین رفتن محصولات کشاورزی، کارخانجاتی برای فراوری این محصولات ایجاد شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی به مقایسه میزان تولیدات بخش کشاورزی کشور قبل و پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: این تولیدات از سال ۱۳۵۷ تا کنون بیش از سه برابر رشد داشته است.

محمدعلی طهماسبی افزود: کل تولیدات کشاورزی تا سال ۱۳۵۷ حدود ۳۶ میلیون تن بود که اکنون این عدد بالغ بر ۱۲۶ میلیون تن شده است.

وی اظهار داشت: تولیدات باغبانی در ابتدای انقلاب ۳.۴ میلیون تن بوده که اکنون به ۲۴ میلیون تن رسیده ضمن اینکه تولید ماهی نیز ۳۲ هزار تن بوده که اکنون به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است.

طهماسبی گفت: همچنین ۳۸ هزار هکتار اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار کشور در سال ۵۷  اکنون به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار رسیده ضمن اینکه در بازسازی اراضی، زهکشی،‌ نوسازی اراضی در نقاط مختلف کشور توفیقات خوبی داشته ایم.

طهماسبی در پایان اضافه کرد که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده بایستی تا افق ۱۴۰۴ بیش از ۴۳ هزار هکتار گلخانه جدید در کشور ایجاد شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز  در آیین تجلیل از برترین های بخش کشاورزی که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور واقع در کرج برگزار شد، سربازان سازندگی در بخش کشاورزی را تولیدکنندگان عنوان کرد.

سید مجید موسوی به اقدامات مناسب بخش کشاورزی استان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: در روزهای گذشته (دهه فجر) شاهد بهره برداری از ۳۳ پروژه عمرانی، تولیدی و اشتغالزا بودیم.

وی افزود: با بهره برداری از این پروژه ها که با اعتباری بالغ بر ۵۱۴ میلیارد تومان که بخش عمده ای از آن از محل آورده های شخصی بود، برای حدود ۹۴۰ نفر اشتغالزایی انجام شد.

وی اظهار داشت: در این ایام شاهد بهره برداری از بزرگترین کارخانه خوراک دام استان توسط دامداران بودیم.

موسوی در ادامه به موضوع زکات اشاره کرد و آن را بسیار لازم و ضروری در بخش کشاورزی دانست و گفت: زکات برکت به روزی و تولید می دهد.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز نیز در این آیین گفت: در کشور خیلی از نیازها ممکن است قطع شود یا در بازار نباشد ولی نیازهایی که به بخش کشاورزی مرتبط است همیشه بوده است.

حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین افزود: علیرغم این تحریم های کمرشکن همیشه نان داغ در سفره مردم هست که به برکت زحمات کشاورزان است.

وی اظهار داشت: در جشنواره ها پارامتری که برای معرفی برترین ها انتخاب می شود یک پارامتر کمی است و کمیت برای یک حمعیت ۸۳ میلیون نفری بسیار مهم است. در سیاست های جدید ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید بر افزایش جمعیت ایران دارند که به تناسب این برنامه باید برای افزایش کمیت محصولات کشاورزی تلاشمان بیشتر شود.

ارجمند ادامه داد:‌ در کنار کمیت، ایمنی غذا نیز بسیار اهمیت دارد به طوریکه اگر غذا تولید شود ولی استاندارد لازم را نداشته باشد به جامعه آسیب می رساند.

وی ادامه داد: اجاره دادن اراضی کشاورزی به افراد غیربومی و مهاجر منجر به آسیب های زیادی به اراضی کشاورزی و ایمنی غذا می شود که نمی تواند مورد تقدیر واقع شود.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز ایمنی غذایی را همچون امنیت غذا بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این موضوع سازمان های مربوطه از استاندارد تا حفظ نباتات مسوولیت دارند ولی کشور ما نسبت به خیلی از کشورهای دیگر در مصرف کود شیمیایی و سموم رتبه پایین تری دارد.

وی اضافه کرد:‌ اگر در تولید فقط به کمیت پرداخته شود باید هزینه جندبرابری برای سلامت پرداخته شود و بر اساس طب اسلامی و سنتی، غذای شما دوای شما و دوای شما غذای شماست ضمن اینکه وزارت بهداشت از جهاد کشاورزی شروع و درمان آخرین مرحله این پروسه است.

بهره برداران نمونه ملی استان البرز و زمینه فعالیت آنان در سال ۹۸ به این شرح است:
سید محمد خلیلی( شرکت بستان) بهره بردار نمونه استفاده از سیستم آبیاری موضعی (نوار تیپ) از شهرستان  نظرآباد

عبدالمحمود رحیم خراسانی بهره بردار نمونه در مدیریت پایدار خاک و کشاورزی حفاظتی از شهرستان نظراباد

غفور محمدی ده چشمه تولید کننده نمونه نهال محصولات باغی از شهرستان کرج
کمال پیشگاهی مجری نمونه سایت های جامع الگویی گندم از شهرستان نظرآباد
منوچهر جناقی تولید کننده نمونه قارچ خوراکی (قارچ سحر) از شهرستان نظرآباد

استان البرز ۶۸ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و حدود ۳۰ هزار بهره بردار دارد.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0