بیش از ۳۰۰ محصول كشاورزی استانداردسازی میشود
مراسم جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و تجلیل از مقام زن و روز مادر به همت مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و با حضور جمعی از مدیران ستادی و استانی روز یکشنبه 27 بهمن ماه سال جاری در سالن اجتماعات امام خمینی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران استان البرز برگزار شد.
مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در سال آینده بیش از ۳۰۰ محصول کشاورزی استانداردسازی میشوند.
حیدریان در جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و آیین رونمایی از نخستین نشان استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی استان البرز، با بیان اینکه ابلاغ استاندارد تشویقی از سال ۱۳۹۷ به استانها ابلاغ شد. وی افزود: در نخستین سال ابلاغ این طرح در ۳۲ استان ۳۲ محصول استانداردسازی شد.
وی اظهار داشت: در دومین سال اجرای این طرح تعداد این محصولات به ۱۴۷ محصول رسید که قرار است تا این عدد در سومین سال اجرای آن به بیش از ۳۰۰محصول برسد.
حیدریان با اشاره به اینکه اعطای این نشان به دلیل پایین بودن حدمجاز آلایندهها در محصول میباشد، گفت: در ایران میانگین مصرف کود از سطح جهانی پایینتر است به طوریکه این عدد در جهان در واحد سطح (هکتار) ۱۱۰ کیلوگرم میباشد در حالیکه در ایران ۸۰ کیلوگرم است.
وی افزود: همچنین میانگین مصرف سموم در ایران به ازای هر نفر ۴۰۰ گرم است که بیش از میانگین جهانی است که استانداردسازی محصولات کشاورزی نقطه عطفی شده تا از ضایعات کشاورزی جلوگیری کنیم زیرا با استانداردسازی، محصول باید وارد پروسه بستهبندی و برند خاص خود شود.
مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۸۰ درصد گرسنگی جهان را کشاورزی خرده پا از بین میبرد، اظهار داشت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ایران که در دنیا که معادل ۸۰ میلیارد دلار است، ضایعات میشود.
حیدریان گفت: کشور ترکیه بیشترین بازار محصولات غذایی را با پایینترین کیفیت در خاورمیانه دارد و برای اینکه ایران بتواند در این بازار سهمی داشته باشد، بحث برندسازی و بستهبندی محصولات کشاورزی آغاز شد و تاکنون ۲۵ برند کشاورزی ثبت شده است.
مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی این طرح را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: اجرای بهتر این طرح همت و همکاری تیمهای تخصصی خود را می طلبد تا به سقف بیش از ۳۰۰ محصول برسیم و حرف برای گفتن در بازار جهانی داشته باشیم.
حیدریان نقش فعالیتهای ترویجی را در این بخش بسیار مهم دانست و تصریح کرد: این طرح در راستای ارتقای سلامت جامعه در استانهای مختلف کشور کلید خورده و در حال اجراست.
وی با بیان اینکه برای هر استان محصولات کشت شده در همان استان برای اجرای این طرح انتخاب میشود، اضافه کرد: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرفکننده با آگاهی کامل و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف میکند.
حیدریان افزود: در این طرح همکاران بخش ترویج و حفظ نباتات جهاد کشاورزی براساس عملیات کشاورزی و تلفیقی و دستورالعملهای حدمجاز بیشینه آفتکشها، مزارع پایلوت را انتخاب کردهاند.
مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: رعایت برخی توصیهها و حضور کارشناسان جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان موجب شده که محصول تولیدی استاندارد بوده و کود و سموم استفاده شده در آن محصول در حدمجاز باشد.
حیدریان با تاکید بر اینکه مردم برای حفظ سلامتی خود استفاده از این نوع محصول را در سبد غذایی و مصرف خانواده خود قرار دهند، اظهار داشت: مدیران کنترل کیفی به عنوان کارشناسان در کنار کشاورزان هستند تا تمام دستورالعملها و راهنمایی لازم را در رابطه با استقرار استانداردها به آنان آموزش داده شود.
بر اساس موافقتنامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، طرح «استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلایندهها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی» را در استانها اجرا میکند؛ هدف کلی این طرح فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی و عشایری است.
جامعه هدف این طرح اعضای صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیلگران و زنان کارآفرین بوده و دورههای آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماریهای محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج است.

