جمعه, 13 تير 1404
Slogan
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۸/۰۸ 
  • تعداد بازدید : 1370
  • کد خبر : ۲۱۱۸۸
از مراكز جهادكشاورزی شهید بسطامی پنبه‌زار كتی شهرستان ساری و شهید بهبودی شهرستان جویبار بازدید شد

از مراکز جهادکشاورزی شهید بسطامی پنبه‌زار کتی  شهرستان  ساری و شهید بهبودی شهرستان جویبار بازدید شد

 

در ادامه اجرای برنامه دوم ستاد پایش آموزش و ترویج کشاورزی در استان مازندران، دکتر اسماعیل کرمی دهکردی مدیر کل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، مهندس فروغ‌السادات  بنی‌هاشم مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و دکتر عباس نوروزی نماینده دفتر نظارت و ارزشیابی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز پنجشنبه دوم آبان ماه  سال جاری از مراکز جهادکشاورزی شهید بهبودی واقع در دهستان لالیم شهرستان جویبار و پنبه‌زار کتی شهرستان ساری بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، در این برنامه بازدید، عملکرد و چالش‌های مراکز از نزدیک رصد شد. مرکز جهادکشاورزی شهید بهبودی شهرستان جویبار دارای پنج پهنه و پنج کارشناس مروج است و فعالیت‌های آن در سطح 3800 هکتار اراضی زراعی (3600 هکتار برنج و 200 هکتار محصولات کلزا، گندم و حبوبات) و 1200 هکتار اراضی باغی (به ویژه مرکبات) در 24 روستا متمرکز است و در مجموع 3500 بهره‌بردار زراعی، باغی و دامدار را در بر می‌گیرد. در این منطقه 14000 راس دام سبک، 280 راس دام سنگین و 380 دامدار وجود دارد.

مرکز جهادکشاورزی پنبه زار کتی، واقع در شهرستان ساری، نیز دومین مرکز مورد بازدید این گروه از تیم پایش بود. این مرکز فعالیت‌های خود را در سطح 72 روستا و یک شهر در هشت پهنه با جمعیت  10400 نفر بهره‌بردار با استفاده از هشت نفر مروج انجام می‌دهد. پهنه‌های تولیدی 10105 هکتار اراضی زراعی و 8733 هکتار اراضی باغی را تحت پوشش قرار می‌دادند. همچنین 94 مددکار ترویجی، 5 تسهیلگر زن روستایی، سه شرکت خدمات مهندسی، یک کلینیک گیاهپزشکی، 4 واحد دامپزشکی، یک تعاونی تولید، 4 تعاونی روستایی و 55 واحد صنایع تبدیلی در این پهنه‌ها فعالیت داشتند. این مرکز نیز 27 هکتار واحد پرورش و زراعت چوب در عرصه های ملی، 29 آب بندان، 32000 راس دام سبک، 370 راس دام سنگین و 31 زنبورستان را در بر داشت.

در نشستی که با روسای مراکز جهادکشاورزی بازدید شده و مروجان پهنه‌ها برگزار شد، عنوان شد که مروجان پهنه‌ها خدمات ترویجی خود را به شیوه‌های مختلف متناسب با نیاز بهره‌برداران ارایه می‌دهند. همچنین محققان معین با دو مرکز فوق در تعامل نزدیک هستند و هر دو هفته یکبار به پهنه‌ها مراجعه کرده و جدیدترین یافته‌های تحقیقی ترویجی را در اختیار بهره‌برداران قرار می‌دهند.

علی‌رغم موفقیت‌ها و عملکرد مناسب مروجان در خدمات رسانی ترویجی به بهره‌برداران، مروجان با چالش‌های متعددی روبرو هستند که از جمله می‌توان به مواردی همچون محول شدن فعالیت‌های غیر ترویجی به آنها،  محول شدن برنامه‌های افزایش سطح زیر کشت و تولید برخی محصولات به مرکز بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های واحدهای بهره‌برداری و شرایط بیوفیزیکی منطقه، واگذاری نظارت و کنترل امور اراضی به مروجان که آنها را از وظایف اصلی خود دور می‌کند و اعتبار اجتماعی آنها را نزد بهره‌برداران پایین می‌آورد، ضرورت افزایش انگیزه‌های مادی و معنوی در بین مروجان، واگذاری برنامه مدیریت بحران از طریق ورود اطلاعات در سامانه‌های وزارت کشور در مورد سیل‌های اخیر که  بخش قابل توجهی از وقت مفید مروجان را به خود اختصاص داده بود و ... اشاره کرد.







امتیاز :  ۴/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0