يکشنبه, 25 خرداد 1404
  • ساعت : ۱۱:۰۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۳/۰۵ 
  • تعداد بازدید : 21
  • کد خبر : ۳۳۹۳۷
دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی خبر داد:
انگیزه‌های اقتصادی نقش كلیدی در پذیرش الگوی كشت دارد

مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: پذیرش الگوی کشت جدید توسط کشاورزان به آموزش، حمایت مالی، سیاست‌های تشویقی و برنامه‌ریزی جامع بستگی دارد

1.jpg

دکترموموندی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا با بیان این‌که پذیرش توصیه‌ها، برنامه‌ها و الگوهای جدید کشت توسط کشاورزان با توجه به ویژگی‌های فردی مانند سن، جنس، تحصیلات، میزان ریسک‌پذیری، ویژگی‌های حرفه‌ای مانند سابقه کار، نوع واحد تولیدی، حجم عملیات و توان مالی، همچنین نظام بهره‌برداری (خرده‌مالکی، تعاونی، تجاری) متفاوت است؛ افزود: عوامل اقلیمی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز از دیگر فاکتورهای چالش‌زا در پذیرش الگوی کشت از سوی کشاورزان است.

دکترموموندی با بیان این‌که پذیرش الگوی کشت جدید در ایران با موانعی از جمله عدم همخوانی الگو با ارزش‌ها، سنت‌ها و شیوه‌های رایج کشاورزی، عدم اطمینان به سیاست‌ها و حمایت‌های وعده داده شده، نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه و محدودیت‌های مالی  رو‌به‌رو است؛ افزود: دسترسی ناکافی به تجهیزات و نهاده‌ها، دانش ناکافی کشاورزان درباره شرایط اقلیمی و اعتقاد به عدم امکان کشت محصولات توصیه‌شده و همچنین مزیت نسبی اقتصادی کشت‌های فعلی از دیگر چالش‌ها است.

2.jpg

وی با اشاره به تجربیات موفق کشورهای هم‌اقلیم مانند ترکیه، مصر، هند، پاکستان و اردن، توضیح داد: این کشورها با ارائه آموزش‌های فنی، مشاوره، تسهیلات مالی و سیاست‌های تشویقی، توانسته‌اند کشاورزان را به پذیرش الگوهای کشت جدید ترغیب کنند.

دکترموموندی افزود: آموزش و ترویج نقش کلیدی در تغییر نگرش کشاورزان داشته و با افزایش آگاهی و مهارت‌ها، و ایجاد شبکه‌های اجتماعی، زمینه پذیرش روش‌های جدید فراهم می‌شود.

دکترموموندی مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری سازمان تات تاکید کرد: انگیزه‌های اقتصادی مانند تسهیلات مالی و مشوق‌های دولتی در کاهش ریسک مالی و افزایش اعتماد کشاورزان تاثیر مثبت دارد.

دکترموموندی گفت: ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای، پرداخت وام‌ها و تسهیلات مالی، بهبود زیرساخت‌ها مانند تأمین آب، جاده‌ها و بازارها، ایجاد شبکه‌های محلی تبادل تجربیات، توجه به شرایط خاص هر منطقه و اجرای سیاست‌های حمایتی از جمله راهکارهای موثر در پاسخ به دغدغه‌های کشاورزان است.

وی بیان کرد: همکاری بین نهادهای دولتی، بخش خصوصی و کشاورزان عاملی مهم در موفقیت اجرای الگوی کشت بوده، موجب توسعه خدمات آموزشی و ترویجی، افزایش تعاملات و اعتماد، ایجاد بازارهای جدید، تحقیق و توسعه فناوری‌های نوین، تنظیم سیاست‌های متناسب با نیازهای محلی و در نهایت توسعه کشاورزی پایدار و حفظ منابع طبیعی می‌شود.

دکترموموندی مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری سازمان تات تاکید کرد: تحقق موفق الگوی کشت در کشور نیازمند برنامه‌ریزی جامع و توجه به همه این عوامل است تا کشاورزان با اطمینان و انگیزه لازم به تغییر الگوهای کشت روی آورند.

منبع خبر
دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0