به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی؛ غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در آیین آغاز نخستین رویداد ملی "روز درهای باز کشاورزی"، با اشاره به تأثیر دانش در پایداری و امنیت غذایی کشور، اظهار داشت: اگر مؤسسات تحقیقاتی وابسته به سازمان تات با قدمتی بیش از یک قرن در کشور فعال نبودند، امنیت غذایی کشور به شدت آسیبپذیر میشد.
وی با تأکید بر اهمیت تعامل سهجانبه میان مراکز علمی، بهرهبرداران و فعالان بخش خصوصی، افزود: «هدف اصلی از برگزاری این رویداد، معرفی ظرفیتها و توانمندیهای تخصصی مراکز تحقیقاتی در حوزههایی نظیر بذر، منابع ژنتیکی، آب، خاک، فناوری و سازگاری اقلیمی است.
گلمحمدی با اشاره به نقش حیاتی تحقیقات در ارتقاء بهرهوری تولید، تصریح کرد: در بیست سال اخیر، تولید محصولات کشاورزی در کشور بیش از پنج برابر رشد کرده است، در حالی که سطح زیرکشت تنها ۴۰ درصد افزایش داشته؛ این دستاورد، بدون تردید مرهون نفوذ فناوری و دانش به مزارع است.
رئیس سازمان تات در ادامه از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فعالان بخش خصوصی خواست تا در انتقال یافتههای علمی به میدان عمل، همکاری مؤثرتری داشته باشند و گفت: سازمان تات آمادگی دارد با بهرهگیری از ظرفیت شبکه ترویج، یافتههای تحقیقاتی خود را برای مواجهه با چالشهایی چون کمآبی، تغییرات اقلیمی و کاهش کیفیت خاک، در اختیار بهرهبرداران قرار دهد.
وی همچنین نقش رسانهها را در بازنمایی واقعبینانه و درست از دستاوردهای علمی بسیار مهم دانست و تأکید کرد: ما از نقد سازنده استقبال میکنیم اما باید مراقب بود که نقد با تخریب اشتباه گرفته نشود. رسانهها باید از تقطیع سخنان پرهیز کرده و به بازتاب صحیح واقعیتها بپردازند .
گلمحمدی در پایان با قدردانی از مشارکت مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی در اجرای این برنامه، ابراز امیدواری کرد که رویداد روز درهای باز کشاورزی در سالهای آینده به یک رویداد فراگیر ملی تبدیل شود و با حضور گستردهتر مقامات عالی کشور، اثربخشی بیشتری داشته باشد.