كارگاه آموزشی كاشت، داشت و برداشت زعفران با مشاركت بخش خصوصی در استان خراسان رضوی برگزار شد
در راستای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی و با هدف بهروز کردن اطلاعات زعفران کاران کارگاه آموزشی و ترویجی کاشت، داشت و برداشت با حضور مدیر ،کارشناسان تولیدات گیاهی و ترویج جهاد کشاورزی فیروزه، مدیر عامل و پرسنل شرکت کشاورزی زر افشان و 100 نفر از زعفرانکاران شهرستان 23 آبان ماه سال جاری در سالن اجتماعات تالار فیروزه گشت شهرستان فیروزه استان خراسان رضوی برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی که با هماهنگی اداره ترویج و همکاری بخش خصوصی برگزار شده بود در خصوص کاشت، داشت و برداشت زعفران مطالبی از جمله اهداف توسعه کشت زعفران، ارزش غذایی و دارویی آن، مشخصات گیاه شناسی، فرایند تولید زعفران، خاک مناسب کشت، تعداد پیاز مورد نیاز در هکتار، زمان و فاصله مناسب کشت، آبیاری، کوددهی، زمان مناسب برداشت، بستهبندی و نگهداری زعفران، شناخت آفات و بیماریها و اصول صحیح مبارزه با علفهای هرز با تاکید بر مدیریت علفهای هرز در زراعت زعفران مطالبی عنوان شد. سپس مهندس کلیدری مدیر جهاد کشاورزی فیروزه نکات مهم و کلیدی در تغذیه واصول کاشت، داشت و برداشت زعفران را جهت رسیدن به عملکرد مطلوب بیان کرده و در پایان با توجه به فصل کشت محصولات پاییزه ایشان بر اهمیت تغذیه گیاهی و استفاده از کودهای پایه در زمان کشت، تاکید بر کشت مکانیزه غلات، تمهیدات لازم برای تامین نهادههای کشاورزی مورد نیاز از جمله کود شیمیایی و بذر در شهرستان، تامین اعتبارات برای تهیه ادوات کشاورزی، مزایای استفاده از بذور سالم و گواهی شده جهت کشت غلات و تاکید بر تعویض بذور، بوجاری و ضد عفونی بذور خود مصرفی، کاهش هزینههای تولید از طریق مدیریت مصرف نهادههای کشاورزی مطالبی را عنوان کردند. در انتها به سوالات کشاورزان پاسخ داده شد.
