• EN
چهارشنبه, 29 خرداد 1398
عنوان : نشست مشترك "اقتصادی كردن تولید زیتون" در موسسه آموزش و ترویج كشاورزی برگزار شد/جشنواره زیتون در كشور برگزار می‌شود
کد خبر : ۲۰۴۴۰
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۳/۰۲ 
ساعت : ۱۹:۸:۳۰

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

نشست مشترک "اقتصادی کردن تولید زیتون" در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد/جشنواره زیتون در کشور برگزار می‌شود

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، در راستای اقتصادی کردن تولید زیتون، نشست مشترکی با حضور دکتر مصطفوی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، معاون آموزشی و معاون پژوهشی مرکز، مهندس پریچهر مجری طرح ملی زیتون وزارت جهاد کشاورزی، مهندس مریم طهماسبی مدیرکل دفتر آموزش بهره‌برداران، مهندس فروغ‌السادات بنی‌هاشم مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری، مهندس عرب استاد دوره بین‌المللی زیتون، مهندس کشاورز ارزیاب بین‌المللی زیتون، دکتر یوسفی رییس ایستگاه زیتون شهرستان رودبار، معاون دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، رییس گروه رادیو تلویزیونی جهاد و دکتر جوادی رییس اداره امور بین‌الملل موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، روز دوشنبه 30 اردیبهشت ماه سال جاری در سالن مروج ساختمان دکتر حسابی برگزار شد.


در آغاز این جلسه هریک از مدیران ستادی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و نمایندگان مراکز تحقیقاتی و اجرایی حاضر در جلسه با ارائه گزارش و پیشنهادهای خود پیرامون مبحث اصلی جلسه " اقتصادی کردن محصول زیتون"به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در ادامه مهندس پریچهر مجری طرح ملی زیتون وزارت جهاد کشاورزی، ضمن تقدیر از نظرها و پیشنهادهای سازنده مطرح شده گفت: در راستای امنیت غذایی کشور و با توجه به اینکه ما کشوری هستیم که در زمینه روغن خوراکی وابسته هستیم، یکی از اهداف طرح زیتون تولید بخشی از روغن خوراکی کشور است، وی افزود: روغن‌هایی که در کشور تولید می‌شود به صورت اکسترا بیوتین و بیوتین به عنوان دارو مطرح هستند و بسیار حایز اهمیت است. در همین راستا اقتصادی کردن تولید زیتون، به عنوان مهمترین محور ماست و در سال گذشته دو هزار تن به تولید ما افزوده شد و به 7140 تن رسید که در طی سالیان گذشته بی سابقه بوده است. وی با اشاره به اینکه، اولویت ما ارقام روغنی است که باغ‌داران‌مان تولید می‌کنند و از طریق یارانه نهال و تسهیلات، جهت‌گیری را کاملا هدایت شده به این سو سوق داده‌ایم.

باشگاه تولیدکنندگان زیتون بالای پنج تن در کشور راه‌اندازی می‌شود؛

پریچهر اظهار کرد: باشگاه تولیدکنندگان زیتون بالای پنج تن در کشور راه‌اندازی می‌شود این اقدام به منظور اقتصادی کردن تولید، ارتقای کیفیت محصول زیتون و بهبود معیشت باغ‌داران است و قرار است در فصل پاییز یک دوره آموزشی با حضور مدرسان خارجی در کشور برگزار شود. وی برگزاری تورهای خارج از کشور و آشنا شدن تولیدکنندگان با باغ‌های مدرن و تکنولوژی روز وحرکت به سمت استفاده از ارقام پر محصول نظیر کرونایکی و آربکین را از دیگر اقدام‌های این طرح اعلام کرد.

مهندس پریچهر با اشاره به نقش موثر آموزش و ترویج تصریح کرد: ما می‌توانیم باغ‌داران زیر پنج تن را در این باغ‌ها آموزش دهیم که قبلا ترویج این کار را انجام  داده است. مدرسه در مزرعه و یافته‌های جدیدی که در اختیار آموزش و ترویج است و ما در بخش اجرا فعالیت‌های دیگری انجام می‌دهیم. وی خطاب به نمایندگان موسسه‌های حاضر در جلسه گفت: در این راستا، در حوزه کاری خود فعالیتی را تعریف کنند و ما هم حمایت کامل را انجام خواهیم داد.

برای هرگونه همکاری با مجموعه آموزش و ترویج آمادگی کامل داریم؛

مجری طرح ملی زیتون وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: اگر باغ‌دار زیتون، پنج تن در هکتار تولید داشته باشد هیچ محصولی یارای رقابت با آن را نخواهد داشت و  می‌تواند از مزیت تولید بهره‌مند شود. وی در ادامه با با بیان اینکه هر جایی که آموزش و ترویج حضور فعالانه داشته موفق‌تر بوده‌ایم و هر جایی که مشکل داریم باید حضور مجموعه آموزش و ترویج فعالانه‌تر شود، افزود: افتخار من این است که کارم را از ترویج زیتون شروع کرده‌ام با کمک مجموعه آموزش و ترویج برای عملی کردن این اتفاق "زیتون این شجره طیبه" برای هرگونه همکاری آمادگی کامل داریم.

مدیریت آموزش و ترویج و راه‌اندازی سایت‌های الگویی؛

مهندس پریچهر، در رابطه با راه‌اندازی سایت‌های الگویی گفت: ما این توانایی را داریم که باغ‌داران بالای پنج تن تولید را به عنوان باغ‌داران پیشرو و راهبر  به مجموعه آموزش ترویج  معرفی کنیم  و با برپایی دوره و کارگاه‌های آموزشی برای باغ‌دارانی که کمتر از پنج تن در هکتار تولید دارند، انتظار داریم این اقدام در نهایت منجر به افزایش تولید محصول و روغن زیتون شود. وی اضافه کرد: در راستای اقتصادی کردن زیتون و مدیریت مجموعه ترویج در این حوزه اگر به تنهایی تغذیه مناسب باشد، می‌تواند بیش از 40 درصد در عملکرد تولید تاثیر مثبت داشته باشد و بخشی از نیاز داخلی کشور به روغن از طریق زیتون تامین شود.

برگزاری جشنواره زیتون در ایران؛

این فرد مسوول در ادامه اظهار کرد: در جشنواره جهانی زیتون که هرسال برگزار می‌شود، برترین تولیدکنندگان روغن‌های خوراکی از سراسر دنیا بر اساس کیفیت شرکت می‌کنند و ما در کشور این‌را کم داریم و پیشنهاد داریم در زمان تولید روغن با هماهنگی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمک بخش خصوصی جشنواره‌ای داخلی برگزار کنیم، تا تولیدکنندگان برتر در زمینه روغن و شیمی روغن، بحث ارگانیک و ارزیابی حسی انتخاب  و در این جشنواره معرفی شوند.

تدوین بسته‌های آموزشی زیتون؛

مهندس پریچهر ابراز کرد: آماده تشکیل کارگروه با دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برای تدوین بسته‌های آموزشی( اپلیکیشن‌های کشاورزی، فیلم‌های آموزشی و نشریات و پوسترهای آموزشی ترویجی، کاشت، داشت، برداشت و فرآوری زیتون) برای ارتقا سطح دانش بهره‌برداران  هستیم.

تولید محصول ارگانیک زیتون؛

مجری طرح ملی زیتون اظهار کرد: در بسیاری از باغ‌های ما هیچگونه سمی استفاده نمی‌شود با کمک  مجموعه آموزش و ترویج و راه‌اندازی سامانه‌ای با هماهنگی شرکت‌های تحت پوشش IFOAM ORGANICS ارزیابیها  برای تولید محصول ارگانیک و گواهی شده انجام شود تا بتوانیم تولید ارگانیک روغن هم داشته باشیم، که حداقل دو برابر قیمت دارد و می‌تواند به اقتصادی کردن تولید کمک کند.

خواص دارویی گیاه زیتون،

ایشان با اشاره به خواص شگفت‌انگیز این گیاه افزود:  باید به سایر فرآوری‌های زیتون هم رسیدگی شود از دیگر ویژگی‌های دارویی این گیاه دم کرده برگ آن است که برای کنترل دیابت و فشار خون بسیار موثر است و با تغییر نگرش و رفتار در افراد  می‌توان از آن استفاده کرد. وی افزود:  بونسای زیتون به دلیل پر رشد نبودن آن می‌تواند به گیاه زینتی هم تبدیل شود، استفاده از تفاله زیتون برای غذای دام که در نشستی با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ارزش غذایی آن تایید شده است.

استفاده از کاشت دیم زیتون؛

پریچهر گفت: به دلیل باغ‌های متراکم  و محدودیت آب و زمین مناسب دنیا به سمت استفاده از ارقامی که بیش از 1250 اصله در هکتار کشت شود پیش می‌رود، باید استفاده از ارقام پر محصول  آربوسانا و آربوکین جایگزین ارقام سنتی شود. وی خاطرنشان ساخت: مدیریت این باغ‌ها با باغ‌های سنتی کشور متفاوت خواهد بود، ایشان تاکید کرد: باید دستورالعمل آن توسط موسسه تحقیقات باغبانی تدوین شود و با کمک موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، افرادی شناسایی شوند و در این زمینه دانش لازم را کسب کنند.

وی افزود: مورد مغفول استفاده از  باغ‌های دیم است که در کشور زیاد به این امر پرداخته نشده است. ترویج یک اولویت روی آن بگذارد. وی در ادامه اضافه کرد: کشور تونس بعد از اسپانیا بیشترین تولید را با یک میلیارد و هشتصد هزار هکتار با ظرفیت تولید زیتون که بخش عمده آن دیم است .

مهندس پریچهر در پایان تاکید کرد: ما باید در راستای هم‌افزایی کار کنیم. هر جا پیشرفتی بوده مرهون تلاش‌های مجموعه آموزش و ترویج و مروجانی بوده که بی ادعا و ناشناخته با شرایط سخت در مراکز خدمات به عنوان خط مقدم تولید حضور داشته‌اند و باید توجه ویژه‌ای به آنها شود.



بازگشت           چاپ چاپ         
 

DOURAN Portal V4.0.4.0

V4.0.4.0