پنج‌شنبه, 30 فروردين 1403
Slogan
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۱/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 383
  • کد خبر : ۲۱۷۰۲
رییس موسسه آموزش و ترویج كشاورزی در آئین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش كشاورزی استان فارس؛
خلاقیت و نو آوری لازمه رشد کمی و کیفی در کشاورزی

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در آئین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی استان فارس؛

خلاقیت و نو آوری لازمه رشد کمی و کیفی در کشاورزی

 آئین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی استان فارس، با حضور دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، استاندار، رییس جهاد کشاورزی، رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی، جمعی از مدیران استانی و نمونه‌های بخش کشاورزی استان فارس، روز یکشنبه 27 بهمن ماه سال جاری در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، دکتر علی‌اکبر مویدی با بیان اینکه افزایش تولید بخش کشاورزی خصوصا در اراضی تحت مدیریت کشاورزان نمونه استان فارس به واسطه ارتباط موثر آن‌ها با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی محقق شده است، گفـت: کسانی به خوبی می‌توانند از دانش روز استفاده کنند که آمادگی پذیرش امور خلاقانه و نوآوری در کشاورزی پیشرفته را داشته باشند.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: ارج نهادن به تلاش قهرمانان تولید تنها یکی از وظایف ماست و وظیفه اصلی ما شنیدن و اجابت مطالبات کشاورزان است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور بیان کرد: اگرچه در سال‌های پس از انقلاب تاکنون بخش کشاورزی درگیر مشکلاتی بوده، اما امروز در چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب از رشد بسیار بالایی برخوردار است.

مویدی خاطرنشان کرد: علی‌رغم محدودیت‌های بسیار اقتصادی و مالی، نظام در چهار دهه گذشته به ارتقای امنیت غذایی با تکیه بر تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، اهتمامی ویژه داشته است.

وی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب کل تولید محصولات کشاورزی کشور حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیون تن بوده اما امروز به بیش از ۱۲۵ میلیون تن رسیده است، عنوان کرد: سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص از ۵.۸ درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده و در بسیاری از بخش‌های دیگر مانند زراعت از رشد ۴ برابری با تولید ۸۴ میلیون تن برخوردار شده‌ایم.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در تولید محصولات باغی رشد ۵۱۵ درصدی و در تولیدات دامی نیز  رشد بسیار قابل توجهی داشته‌ایم که نشان از نقش کشاورز، تولید کننده و حامیان آنها دارد، گفت: امروز ما اگرچه به نسبت بسیاری از کشورها ممکن است کشاورزی پیشرفته‌ای نداشته باشیم اما وضعیت بدی هم نداریم و پیشرفت‌های بسیار زیادی طی این سال‌ها داشته‌ایم.

مویدی در بخش دیگری از سخنان خود نقش اول پایداری در حوزه کشاورزی را متوجه کشاورزان دانست و بر نقش کشاورزی آینده که بر پایه کشاورزی دانش بنیان بنا نهاده شده اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت وابستگی خود را از منابع پایه به سمت وابستگی به دانش و اطلاعات روز برده‌اند. وی گفت: کشاورزی دانش بنیان سه رکن اصلی دارد و بر پایه نظام تحقیقات، دانش و اطلاعات و نوآوری استوار است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: اتحادی که در قطب اصلی کشاورزی کشور "استان فارس" وجود دارد، عامل موفقیت و پایداری آنها در بخش کشاورزی را سبب شده است.

وی اظهار کرد: تولید کنندگان استان فارس پذیرش خوبی نسبت به راهکارهای علمی و فن آوری های نوین دارند و همین موضوع سبب شده کشاورزی این استان به‌عنوان یک قطب اصلی و یک کشاورزی پیشرفته نسبت به بسیاری از استان‌های کشور باشد.


 در ادامه مراسم، عنایت الله رحیمی استاندار فارس، با اشاره به اینکه کشاورزی به عنوان یکی از بخش‌های اساسی اقتصاد کشور در زمینه‌های تولید مواد غذایی، ارزش افزوده اقتصادی و در بُعد ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: این مجموعه برای استان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و دارای پتانسیل ها، توانمندی ها و فرصت‌هایی و نیز با تهدیداتی مواجه است.

وی با تاکید بر اینکه باید برنامه‌ریزی به سمت و سویی باشد که با استفاده بهتر  از توانمندی‌ها، تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، افزود: وجود اراضی حاصل‌خیز، اقلیم معقول و مطلوب، تجربه خوب مردمان این سرزمین در قالب اندوخته‌های تجربی که در طول حیات بخش کشاورزی توانستند دوام داشته باشند، نیروی انسانی فعال و علاقه مند در بخش کشاورزی، وجود یکی از قطب های علمی کشور در قالب دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، همگی از توانمندی های بخش کشاورزی استان فارس است.

رحیمی، شرکت‌های دانش بنیان که در دولت تدبیر و امید یک رشد چند برابری را داشته و می تواند در خدمت بخش کشاورزی قرار بگیرد از پتانسیل های این استان برشمرد و بیان کرد: ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی در قالب کمباین و تراکتور و امثال آن که در واقع در خدمت کشاورزان این استان قرار گرفته و سایر استان‌ها را نیز پوشش می‌دهد از دیگر پتانسیل‌های استان فارس است.




سید محسن قائمی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز اظهار کرد: به دنبال پیشرفت بخش کشاورزی استان فارس هستیم چرا که این استان 10 درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را به عهده دارد. وی با اشاره به نزول رحمت الهی در دو سال اخیر که باعث افزایش عملکرد محصولات کشاورزی شده است، تصریح کرد: لازمه تداوم این امر توجه ویژه به مسئله زکات است.

قائمی با اشاره به اینکه در آستانه دومین سال صدور بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری قرار داریم، اظهار کرد: ما همه معتقدیم که این بیانیه یک منشور مترقی است و می‌تواند سرلوحه کارها و اهداف عالیه انقلاب اسلامی باشد.

وی افزود: حضرت آقا در بخش کشاورزی تاکید دارند که با مسلح شدن به علم روز و استفاده از توان کارکنان تلاش گر جهاد کشاورزی و شرکت دانش بنیان می‌توان افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی را رقم زد. قائمی تصریح کرد: کشاورزی دانش بنیان رکن اصلی اقتصاد مقاومتی است.

گفتنی است، در آیین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی استان فارس از 77 نفر نمونه استانی و پنج نفر نمونه ملی با اهدا تندیس و لوح سپاس تجلیل شد. همچنین با حضور عنایت اله رحیمی استاندار فارس، علی اکبر مویدی معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور و جمعی از مسوولان استانی از تمبر اختصاصی "سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های بخش کشاورزی استان فارس" رو نمایی شد.

در پایان این مراسم، به منظور توانمندسازی و افزایش مهارت نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی و همکاری علمی و مهارتی و یکپارچه‌سازی در امر سیاست‌گذاری تفاهم‌نامه مشترکی بین سازمان جهادکشاورزی، سازمان تعاون روستایی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس منعقد شد.







امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0